onsdag 28 januari 2009

Om det fanns en hjälptelefon för orkidéer......

Ja, då skulle mina ringa dit direkt. Jag vet inte vad jag gör för fel.......jag skulle vilja kasta den här och ett par till som ser ungefär likadana ut men jag har som sagt svårt för att kasta något som trots allt lever! Finns det hopp när de ser ut så här?

7 kommentarer:

  1. Jadu, jag har inga gröna fingrar alls tyvärr... men de som vet så säger att det är lätt att vattna dem för mkt, de ska ha vatten typ en g i veckan bara... Kanske du e för flitig på att vattna eller så...har jag ingen aning!

    SvaraRadera
  2. Ser att du fått förslag i förra kommentaren!
    Är som ninni skriver, lätt att övervattna dem. Det är väldigt viktigt att rötterna inte står i vatten. Är allså bättre att låta dem stå i vatten en timme när man vattnar och sedan tömma av överflödigt vatten, så man vet att det inte står vatten i krukan.
    Jag vattnar mina med 7-10 dagars mellanrum och ibland får de orkidénäring (mildare än vanlig blomsternäring) framförallt när de blommar.
    Lycka till!!!

    SvaraRadera
  3. Jag skulle behålla den ett tag till. Vänta tills det kommer ut nya fina blad i mitten av bladrosetten. Precis som Ninni och X-blog tycker jag att du ska dra ner på vattningen och akta bladen för allt för starkt solljus eller mekanisk skada.
    Du kan ju pröva med att byta till ny orkidékompost också - om den har stått i samma kruka i många år kan det hända att den gamla barken börjar brytas ner.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Jag har tidigare inte varit så bra på orkidéer, men nu har jag fått en att blomma om! Jag vattnar dem var 14. dag med ljummet vatten, håller krukan under kranen och absolut inte vatten ner i bladrosetten. Jag låter den droppa av ett tag och sedan tillbaka i ytterkrukan. Exemplaret, som du har, kan du ställa undan och "glömma" lite, så brukar det lösa sig.

    SvaraRadera
  5. orkidéer behöver ljus för sina rötter så jag skulle råda dig att köpa en glaskruka att plantera om den i, Häll 5ml (en matsked) vatten genom krukan en gång i veckan så kommer blomstängerna tillbaka.

    SvaraRadera
  6. Köpte en liten bokhylla hos Erikshjälpen,för 50 kr. Håller med om att det är fräscht o billigt där. Enkelt att ta pendeltåget till Solna stn och gå 200 m, en trevlig dagsutflykt. Det är billigt att fika där också.

    SvaraRadera
  7. FEL!! Skrev fel, det ska vara till Spånga pendeltågsstation man åker för att besöka Erikshjälpen. Sorry!

    SvaraRadera